Norsk admiral på ville og farlige veier

Det var en admiral på dagsnytt TV1 i dag (29.09.22) som snakket om faren for russiske angrep på norske olje-gass installasjoner etter sabotasjen mot gassledninger i Barentshavet som gjør Tyskland helt avhengige av amerikansk LNG-gass som er mye dyrere enn den russiske og vil kvele den tyske industrien, noe som allerede er i full gang. Uansett hvem som sto bak sprengningen av de russiske gassledningene så er virkningen klar. Presset på statsledelsene i Europa for å gjenoppta gassleveranser fra Russland for i det hele tatt å overleve, er det satt en stopper for. Admiralen sa at sabotasje av norske olje- og gassanlegg kunne være sannsynlig fordi Putin var desperat ettersom han var så isolert i verden og fordi han holdt på å tape i Ukraina. Tåpelighetene begynner å bli fullstendig latterlige, og derfor fryktelig farlige dersom vi tror på tullet.

Her er tall for USAs støtte i verden. 46 land med til sammen 1,188 millioner mennesker går inn for USAs sanksjoner mot Russland. USA utgjør rundt en tredjedel av dette. Verdens befolkning er på 7,900 milliarder. Altså er det stater som representerer 15 % av verdens befolkning som går inn for sanksjonene. Ettersom USAs befolkning utgjør 5 av disse prosentene så er det bare stater med 10 % av verdens befolkning utenfor USA som støtter sanksjonene.

Alle land i Afrika er med i Den afrikanske union som Gaddafi organiserte før amerikanerne fikk ham drept. I neste måned skal denne unionen ha et toppmøte med Russland for å diskutere økonomisk samarbeid. Derfor har USA vedtatt en lov som sier at USA vil skape store problemer for landene i Den afrikanske union dersom de har samkvem med Russland. Ingen land i Afrika støtter USAs sanksjoner. Her har de virkelig erfart kolonistatenes handlinger og husker godt slavehandelen til USA og USAs mange dødelige innblandinger i frihetskampen til flere land i verdensdelen.

I Asia er det ved siden av Japan og den amerikanske nykolonien Sør-Korea nesten ikke noen støtte til sanksjonene. Amerikanernes folkemord på Filippinene og deres støtte til Suhartos slakt av en million kommunister i Indonesia, Vietnamkrig og den grusomme behandlingene av flere land fra hvite kolonister i århundrer, er ikke glemt. Dette viser at det er de anglo-amerikanske imperialistene som er isolert i verden og ikke Russland. Heller ikke er det noe støtte til sanksjonene fra Latin-Amerika. Landene der har blitt utsatt for et anseelige antall angrep fra og regimeendringer dirigert av USA som har hindret dem fra en utvikling som tjener deres egne folk.

Når det gjelder Russlands stilling på slagmarken så har de foreløpig kun mobilisert ca. 1 % av sine tilgjengelige menneskelige ressurser og har dessuten en enorm teknologisk overlegenhet overfor Ukraina som allerede har full mobilisering og har tapt en stor del av sine elitesoldater.

Når de sørlige og østlige delene av Ukraina blir innlemmet i Russland, vil angrep på disse være angrep på Russland. De russiske lederne har sagt at de da vil går hardere til verks. Om noen dager vet vi mer om dette. Men admiralens såkalte vurdering av sikkerhetssituasjonen ut fra at Putin er desperat har ikke noe med virkeligheten å gjøre. Vurderingen hans er faktisk talt helt utrolig feil. Slik som de fleste melding fra USA/NATO/EU har vært i denne konflikten.

Og det er slike vurderinger som skal bestemme den norske sikkerhetssituasjonen og tiltak som skal tas. Det er en skremmende mangel på virkelighetsorientering. Men USA og deres vasaller lever fremdeles i den tro at de er verden og verdenssamfunnet, mens deres verden i virkeligheten blir stadig mindre og mer uvesentlig i forhold til resten. Det er utålig for de store, gamle imperiemaktene og deres følgere og de nekter å se virkeligheten i øynene.

Deres enorme militære potensial er helt ute av synk med deres reelle innflytelse i verden og deres reelle økonomiske situasjon. Det er her desperasjonen ligger og det kan skape verdenskrig dersom de ikke besinner seg i Ukraina og ved Taiwan og andre steder. Verdens undertrykte folk og nasjoner lengter etter å kaste av seg åket av de gamle imperiemaktene med England og USA i spissen. Disse er forhatt over alt på grunn av sine grusomme handlinger og sin undertrykking og utbytting over alt i verden.

Terje Valen, torsdag 29. september 2022.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.