Kreftfremkallende Monsanto-gift i operasjonsprodukter

En argentisk studie har påvist plantegiften glyphosat i tallrike bomullsprodukter. Stoffet som er kategorisert som kreftfremkallende befant seg i alle testete bandasjer. Forskerne advarer at giften kan komme direkte inn i blodomløpet gjennom åpne sår.
Bandasjer: En studie ved det argentiske universitet La Plata har nå påvist glyphosat i tallrike bomullsprodukter. De fant det kreftfremkallende stoffet i alle testete bandasjer, gasbind og bomullstupfer, uten unntak. Forurensingen av produkter som brukes ved sårbehandling og kroppshygiene er spesielt problematisk fordi kontakt med åpne sår eller regelmessig kontakt med slimhinner kan føre til et økt opptak av det kreftfremkallende stoffet. Glyphosat er den mest utbredte plantegiften i verden og ble nylig tatt inn i WHOs liste over kreftfremkallende stoffer. Flere forhandlere av produkter med stoffet tok da disse ut av sitt vareutvalg.
Forskerne legger opplysningene sine frem på en kongress. ”Vi må ta opplysningene fra denne forskningen svært alvorlig. Når men anvender bomullsprodukter for å hele sår eller til kroppshygiene, så går man ut fra at produktene er sterile. Men selv om de er det så inneholder de det kreftfremkallende stoffet», sier barnelegen Vasquez Medardo Avila. Oppdagelsen overrasket også forskerne, da de egentlig ville påvise gift i næringsmidler. Men bomullen åpnet en ny dør som må undersøkes, sier legen. Vitenskapsfolkene vil nå undersøke mer når det gjelder virkningene av at giften kan komme direkte inn i blodomløpet.
Forskjellige tidligere studier har vist sammenhengen med Monsantos gift og hjerneskader, nyresvikt og tarmsykdommer. Rester kom inn i næringskjeden på grunn av den store bruken i jordbruket, der de blant annet ble påvist i brødmat. Et bevis for at de ble lagret i menneskekroppen er at den har funnet dem i morsmelk.
Mesteparten av den argentinske og store deler av verdens bomullsproduksjon er gjort i stand til å motstå plantegiften gjennom genmanipulasjon. Når plantene blomstrer blir de åpne blomstene sprøytet direkte med gift, slik at glyphosatet blir absorbert og trenger dypt inn i planten.
Monsanto bestrider de skadelige virkningene av produktet og påstår til og med i et fransk tv-innslag at man uten fare kan drikke det – men de kan ikke belegge dette. Et amerikansk tv-anker skal derimot ha drukket det i et Glenn Beck-show. http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/10/26/krebserregendes-monsanto-gift-in-op-material-nachgewiesen/

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.