Ukrainas militære lider store tap

Det russiske nyhetsbyrået

30 Aug, 14:27

Ukrainas militære lider tap på over 1200 soldater i mislykket offensiv – russisk militær leder

(For å kunne nærme seg en korrekt oppfatning om det som skjer langs fronten i Ukraina er det viktig å kjenne frontrapportene fra Russland og sammenligne dem med det som pressen i Vesten forteller oss. Jeg har opplevet at direkte henvisninger til Det russiske nyhetsbyrået blir blokkert av Facebook. Derfor må det oversettes for om mulig å få det frem til folk i Norge. Kommentar fra oversetter, Terje Valen.)

«I løpet av det siste døgnet eliminerte de russiske styrkene, gjennom effektive operasjoner, 48 stridsvogner, 46 infanterikjøretøy, 37 andre kamp pansrede kjøretøyer, 8 pickup-kjøretøy med maskingevær av stor kaliber og over 1200 ukrainske soldater,» rapporterte generalløytnant Igor Konashenkov.

© Vadim Savitsky/Det russiske forsvarsdepartementets pressekontor

MOSKVA, 30.09. Det ukrainas militære tmistet over 1200 innrullerte den siste dagen etter sitt forsøk på å starte en offensiv i Nikolayev-Krivoi Rog og andre områder på bestilling av Ukrainas president Vladimir Zelensky, rapporterte det russiske forsvarsdepartementets talsmann generalløytnant Igor Konashenkov tirsdag.

Fienden led store tap som følge av at det ukrainske militærets offensiv i Nikolayev-Krivoi Rog og andre områder brøt sammen, sa talsmannen.

«I løpet av det siste døgnet eliminerte de russiske styrkene gjennom effektive operasjoner 48 stridsvogner, 46 infanterikjøretøy, 37 andre kamp pansrede kjøretøyer, 8 pickup-kjøretøy med maskingevær av stor kaliber og over 1200 ukrainske soldater,» rapporterte generalen.

Ved å slå tilbake fiendens fremmarsj, overvant de russiske styrkene enhetene til den ukrainske hærens 128. separat fjellangrepsbrigade omplassert fra Vest-Ukraina for å delta i offensiven, sier Konashenkov.

«Fem tjenestemenn fra den brigaden la ned våpnene og overga seg,» sa talsmannen.

De russiske styrkene leverte anslag med bakkebaserte presisjonsvåpen, og eliminerte over 200 ukrainske militante og rundt 40 utenlandske leiesoldater i Dnepropetrovsk-regionen, melder Konashenkov.

«Anslagene med bakkebaserte presisjonsvåpen i området for bosetningen Aleksandrovka i Dnepropetrovsk-regionen ødela følgende mål: det midlertidige utplasseringsstedet og et ammunisjonsdepot for den ukrainske hærens første tankbrigade. Anslagene eliminerte over 200 militante, inkludert rundt 40 utenlandske leiesoldater, mer enn 20 pansrede kjøretøyer og en stor mengde artillerigranater», sier talsmannen.

Over 100 militante fra den ukrainske hærens fremmedlegion og Kraken væpnede formasjon ble drept i Russlands anslag i Donetsk-folkerepublikken, melder Konashenkov.

«I Konstantinovka-området i Donetsk-folkerepublikken ble konsentrerte ildangrep levert mot det midlertidige utplasseringsstedet for leiesoldater fra den utenlandske legionen og mot kommandoposten til Kraken-nasjonalistformasjonen. Anslagene eliminerte over 100 militante og syv militære objekter, sier talsmannen.

Russiske kampfly, missil- og artilleritropper rammet fem ukrainske hærkommandoposter den siste dagen i deres spesielle militære operasjon i Ukraina, melder Konashenkov.

– Operasjonell-taktiske og militære luftfartsfly, missiltropper og artilleri fortsetter å slå til mot militære poster på ukrainsk territorium. I løpet av det siste døgnet traff de fem kommandoposter, inkludert de fra 108, og 65, mekaniserte brigader nær bosetningene Vodyanoye i Donetsk People’s Republic og Veselyanka i Zaporozhye-regionen, den ukrainske hærens 35. og 36. marine infanteri brigader i området Nikolayev og en nasjonalistisk formasjon i byen Kharkov, sa talsmannen «.

Anslagene ødela 52 ukrainske artillerienheter, militære styrker og militærutstyr i 142 områder. De russiske styrkene slo også ut tre missil-/artillerivåpen og ammunisjonsdepoter nær bosetningene Sarny i Rovno-regionen, Krivoi Rog i Dnepropetrovsk-regionen og Vernopolye i Kharkov-regionen, la generalen til.

De russiske luftfartsstyrkene ødela produksjonsverkstedene til Intervzryvprom-fabrikken i Krivoi Rog i Dnepropetrovsk-regionen, som produserte eksplosiver for den ukrainske hæren, rapporterte Konashenkov.

«I byen Krivoi Rog i Dnepropetrovsk-regionen ødela presisjonsvåpen fra de russiske luftfartsstyrkene produksjonsverkstedene til Intervzryvprom-fabrikken som produserte eksplosiver og andre gjenstander for de ukrainske troppene,» sa talsmannen.

I alt har det russiske forsvaret ødelagt 278 ukrainske kampfly, 148 helikoptre, 1837 ubemannede luftfartøyer, 370 overflate-til-luft missilsystemer, 4.539 stridsvogner og andre kamp pansrede kjøretøyer, 822 rakettampere som skyter ut flere raketter, 3.357 feltartilleripistoler og mortere og 5.136 spesielle militære motorkjøretøyer siden begynnelsen av sin spesielle militære operasjon i Ukraina, melder Konashenkov.

Oversatt av Terje Valen, onsdag 31. august 2022

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.