Columbismens engelske aggressivitet

Selv om det britiske imperiet ikke lyktes med å etablere sin første koloni i Irland før i 1556, flere tiår etter at Portugal og Spania tok land på det afrikanske kontinentet og Amerika, har det likevel blitt synonymt med verdens konflikt på grunn av sitt nettverk av territorier og kolonier som strekker seg over hele kloden. Som vår Statista-graf viser, har Storbritannia invadert 90% av verdens land i løpet av historien.

I følge boken «Alle landene vi noensinne har invadert: og de få vi aldri kom til» av historikeren Stuart Laycock, har bare 22 land, hvorav de fleste er småmakter som Luxembourg, Sverige, Vatikanet eller Monaco, aldri hatt militær kontakt med Hans Majestets hærer. Selv om de fleste landene ikke ble offisielle britiske kolonier, kom de under britisk innflytelse på forskjellige måter.

De største hvite flekkene er synlige på det afrikanske kontinentet, selv om Royal African Company grunnlagt i 1660 var alene ansvarlig for tvungen overføring av 212 000 slaver fra hjemlandet og forsendelse til de engelske koloniene i Amerika mellom 1662 og 1731. Det britiske imperiet kan faktisk regnes som et av de mest varige vestlige imperiene i verden.

Terje Valen etter opplysninger fra https://fr.statista.com/

22.10.2012.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.